Praktiskt med automatisk kattlucka i din bostad

Att ta hand om sin katt är en självklarhet och man kan säga att man tar hand om sin katt om man införskaffar sig en kattlucka för katten. Det finns till och med automatiska kattluckor som underlättar för katten när katten vill gå ut på en promenad. Med en automatisk kattlucka behöver inte du som är ägare utav katten öppna och stänga dörren för katten hela tiden utan kattluckan kommer att kunna känna av när katten är nära och öppnas helt och hållet av sig själv.

En del kattluckor fungerar på så sätt att man sätter ett microchip i halsbandet på katten eller någon annanstans där man vet om att den kommer att sitta på katten. Du som ägare kan även bestämma när den automatiska kattluckan skall vara på eller inte vilket kan vara bra när du inte vill att katten springer ut alltför mycket.

För- och nackdelar med kattluckor.

KattluckaDet är oftast personer som bor i större hus som har en kattlucka. För de som bor i lägenheter är inte kattluckor något att rekommendera då katten kommer att springa upp och nedför trappor vilket kan störa eller skrämma andra hyresgäster. Fördelen med att ha en kattlucka är ju då att man inte behöver se efter om katten vill gå ut eller inte.

Om katten känner för att ta en promenad så kan han eller hon gå ut själv. Det är många personer som har upplevt sömnbrist på grund av att katten har spring i benen och vill ut, med en kattlucka kan katten alltså gå ut själv. Nackdelen är dock att katten kan springa in och ut alldeles för mycket eller att den ibland inte hittar hem. Man måste alltså lära katten innan man låter den springa ut och in. Man vill ju inte bli av med sin katt.